halfamile.nl keyboard,notenbalk Ontdek de Magie van het Notenbalk Keyboard: Een Muzikaal Hulpmiddel voor Beginners en Professionals

Ontdek de Magie van het Notenbalk Keyboard: Een Muzikaal Hulpmiddel voor Beginners en Professionals

Ontdek de Magie van het Notenbalk Keyboard: Een Muzikaal Hulpmiddel voor Beginners en Professionals post thumbnail image

Het notenbalk keyboard: een muzikaal hulpmiddel voor beginners en professionals

Of je nu een beginnende muzikant bent die net begint met het leren van muzieknoten of een ervaren professional die op zoek is naar een handig hulpmiddel, het notenbalk keyboard is een essentieel instrument dat je zal helpen bij het begrijpen en spelen van muziek.

Het notenbalk keyboard, ook wel bekend als de piano met notenbalk, is een speciaal ontworpen instrument dat de traditionele pianotoetsen combineert met een visuele weergave van de muzieknotatie. Op de toetsen van het keyboard zijn namelijk de notenbalk en de bijbehorende notennamen afgebeeld.

Voor beginners biedt het notenbalk keyboard een eenvoudige en intuïtieve manier om te leren spelen. In plaats van jezelf te moeten verdiepen in complexe bladmuziek, kun je gewoon naar de toetsen kijken en direct zien welke noot je moet spelen. Dit maakt het leerproces veel sneller en effectiever, omdat je direct kunt beginnen met het oefenen van melodieën zonder dat je eerst alle notatiesymbolen hoeft te begrijpen.

Voor ervaren muzikanten kan het notenbalk keyboard ook erg handig zijn. Het stelt hen in staat om snel akkoorden en melodieën te spelen zonder dat ze constant naar bladmuziek hoeven te kijken. Dit geeft hen meer vrijheid en flexibiliteit tijdens optredens of repetities, omdat ze gemakkelijk kunnen improviseren of hun eigen arrangementen kunnen maken.

Een ander voordeel van het notenbalk keyboard is dat het kan helpen bij het ontwikkelen van een goed gehoor en muzikaal gevoel. Doordat je visueel ziet welke noten je speelt, kun je gemakkelijker verbanden leggen tussen de noten op het keyboard en de bijbehorende klanken. Dit helpt bij het trainen van je oren en zal je helpen om muziek beter te begrijpen en te interpreteren.

Het notenbalk keyboard is verkrijgbaar in verschillende modellen en prijsklassen, waardoor er voor iedere muzikant wel een geschikte optie is. Of je nu kiest voor een eenvoudig model met basisfuncties of een geavanceerder model met extra mogelijkheden, het notenbalk keyboard zal zeker een waardevolle aanvulling zijn op jouw muzikale reis.

Kortom, het notenbalk keyboard is een fantastisch instrument dat beginners helpt bij het leren van muzieknotatie en professionals ondersteunt bij hun spel en creativiteit. Of je nu wilt leren spelen of gewoon op zoek bent naar een handig hulpmiddel, dit instrument zal je zeker inspireren en motiveren om meer uit jouw muzikale talent te halen. Dus waar wacht je nog op? Pak dat notenbalk keyboard en laat de magie van muziek beginnen!

 

9 Veelgestelde vragen over het bespelen van een notenbalk keyboard

 1. Hoe speel je notenbalk op een keyboard?
 2. Welke soorten notenbalk keyboards zijn er?
 3. Wat is het verschil tussen een notenbalk en een gewoon keyboard?
 4. Wat is de beste manier om met een notenbalk keyboard te leren spelen?
 5. Hoe maak je muziek met behulp van een notenbalk keyboard?
 6. Waarom is het handig om kennis te hebben van de notatie op een notebalek keyboard?
 7. Welke toetscombinaties zijn nodig om bepaalde melodieën te spelen op een notebalek keyboard?
 8. Wat zijn de voordelen van het gebruik van technologie bij het speler van muziek met behulp van eeen notebalek keyboard?
 9. Waarom is het belangrijk om goed naar muziek te luisteren als je aan het oefnen bent met behulp van eeen Notebalek Keyboard ?

Hoe speel je notenbalk op een keyboard?

Het spelen van de notenbalk op een keyboard kan een geweldige manier zijn om muziek te leren en te spelen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om noten van de notenbalk op een keyboard te spelen:

 1. Leer de noten kennen: Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de noten op de notenbalk. Begin met het leren van de namen van de noten (bijvoorbeeld C, D, E, F, G, A, B) en hun plaatsing op de notenbalk.
 2. Vind de juiste toetsen: Op het keyboard zijn er toetsen met letters of cijfers erop die overeenkomen met de namen van de noten (bijvoorbeeld C, D, E). Zoek naar deze toetsen op je keyboard.
 3. Begin met eenvoudige melodieën: Kies een eenvoudige melodie uit bladmuziek of zoek online naar eenvoudige nummers die je kunt oefenen. Begin met het spelen van één noot tegelijk en probeer vervolgens geleidelijk aan meer complexe melodieën te spelen.
 4. Oefenen en herhalen: Net als bij elk ander muziekinstrument vereist het spelen van de notenbalk op een keyboard oefening en herhaling. Neem regelmatig tijd om te oefenen en bouw geleidelijk aan je vaardigheden op.
 5. Gebruik hulpmiddelen: Als beginner kun je gebruik maken van hulpmiddelen zoals stickers of gekleurde markeringen op je keyboard om je te helpen bij het vinden van de juiste toetsen. Deze visuele hulpmiddelen kunnen het leerproces vergemakkelijken.
 6. Luister naar het geluid: Terwijl je de noten speelt, luister aandachtig naar het geluid dat je produceert. Probeer de noten duidelijk en in een gestage ritme te spelen.
 7. Experimenteer en improviseer: Naarmate je meer vertrouwd raakt met het spelen van de notenbalk op een keyboard, probeer te experimenteren met verschillende melodieën en akkoorden. Laat je creativiteit de vrije loop en speel met verschillende ritmes en stijlen.

Onthoud dat consistentie en geduld belangrijk zijn bij het leren van elk muziekinstrument, inclusief het spelen van de notenbalk op een keyboard. Blijf oefenen en geniet van het proces terwijl je jouw muzikale vaardigheden ontwikkelt. Veel plezier!

Welke soorten notenbalk keyboards zijn er?

Er zijn verschillende soorten notenbalk keyboards beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en functionaliteiten. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten notenbalk keyboards:

 1. Elektronische keyboards met verlichte toetsen: Deze keyboards hebben verlichte toetsen die aangeven welke noot gespeeld moet worden, vaak in combinatie met een notenbalkdisplay. Dit is vooral handig voor beginners, omdat het hen helpt de juiste noten te vinden en te spelen.
 2. Keyboards met LCD-display: Deze keyboards hebben een ingebouwd LCD-display waarop de notenbalk wordt weergegeven. Het display kan de muzieknotatie tonen terwijl je speelt, waardoor je gemakkelijk kunt volgen en leren.
 3. Digitale piano’s met notenbalkfunctie: Sommige digitale piano’s hebben een speciale modus waarin de notenbalk op het scherm wordt weergegeven terwijl je speelt. Dit is handig voor zowel beginners als gevorderde spelers die willen oefenen of nieuwe stukken willen leren.
 4. MIDI-keyboards: MIDI-keyboards zijn controllers die verbinding maken met computers of andere apparaten om muzieknotatie weer te geven en geluid te produceren. Met behulp van software kun je de notatie op het computerscherm bekijken terwijl je speelt op het MIDI-keyboard.
 5. Mobiele apps: Er zijn ook verschillende mobiele apps beschikbaar die fungeren als notenbalk keyboards. Deze apps kunnen worden gedownload op smartphones of tablets en bieden een interactieve interface waarop je kunt spelen en de notenbalk kunt volgen.

Het is belangrijk op te merken dat de functionaliteiten en mogelijkheden van notenbalk keyboards kunnen variëren, afhankelijk van het model en de prijsklasse. Het is raadzaam om verschillende opties te vergelijken en te overwegen welke functies het beste bij jouw behoeften passen voordat je een keuze maakt.

Wat is het verschil tussen een notenbalk en een gewoon keyboard?

Een notenbalk en een gewoon keyboard zijn beide muzikale hulpmiddelen, maar ze verschillen in hun functie en hoe ze worden gebruikt.

Een notenbalk is een grafische weergave van muzieknotatie. Het bestaat uit horizontale lijnen waarop de noten worden geplaatst om de toonhoogte en timing van een muziekstuk aan te geven. De notenbalk wordt voornamelijk gebruikt in bladmuziek om melodieën, akkoorden en ritmes visueel weer te geven. Het is een universele taal die wordt begrepen door muzikanten over de hele wereld.

Een gewoon keyboard, daarentegen, is een muziekinstrument dat bestaat uit toetsen die verschillende tonen produceren wanneer ze worden ingedrukt. Het keyboard kan zowel akoestisch (met echte snaren en hamers) als elektronisch (met digitale geluidsgeneratie) zijn. Het heeft meestal 88 toetsen, vergelijkbaar met een piano, maar er zijn ook modellen met minder toetsen beschikbaar.

Het belangrijkste verschil tussen een notenbalk en een gewoon keyboard is dat de notenbalk dient als visuele weergave van de muzieknotatie, terwijl het keyboard juist wordt gebruikt om de tonen daadwerkelijk te spelen. Met behulp van bladmuziek op basis van de notenbalk kun je op het keyboard de juiste tonen vinden en spelen volgens de aangegeven melodieën, akkoorden en ritmes.

Echter, er zijn ook keyboards beschikbaar met een ingebouwd notenbalk display. Deze keyboards combineren de functionaliteit van een gewoon keyboard met de visuele weergave van de notenbalk. Hierdoor kunnen muzikanten zowel visueel als auditief leren en spelen. Dit kan vooral handig zijn voor beginners die nog niet bekend zijn met het lezen van bladmuziek.

Kortom, een notenbalk is een grafische weergave van muzieknotatie op papier, terwijl een gewoon keyboard een fysiek instrument is waarmee je tonen kunt produceren. Beide zijn belangrijke hulpmiddelen in de wereld van muziek, maar ze hebben verschillende functies en worden op verschillende manieren gebruikt.

Wat is de beste manier om met een notenbalk keyboard te leren spelen?

Het leren spelen van een notenbalk keyboard kan een spannende en lonende ervaring zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste manier te vinden om met dit instrument te leren spelen:

 1. Begin met de basis: Voordat je begint met het spelen van melodieën, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de toetsen en hun bijbehorende notennamen op het notenbalk keyboard. Neem de tijd om de toetsen één voor één te bestuderen en leer hoe ze overeenkomen met de notatie op de notenbalk.
 2. Leer muzieknotatie: Hoewel het notenbalk keyboard je visueel helpt bij het begrijpen van muzieknotatie, is het nog steeds belangrijk om een basisbegrip van bladmuziek te hebben. Leer de verschillende symbolen, notenwaarden en andere elementen die in bladmuziek worden gebruikt. Dit zal je helpen om muziekstukken beter te begrijpen en te interpreteren.
 3. Oefenen, oefenen, oefenen: Net als bij elk ander instrument is regelmatig oefenen essentieel om vooruitgang te boeken op het notenbalk keyboard. Plan dagelijkse oefensessies in je schema en zorg ervoor dat je consistent blijft. Begin met eenvoudige melodieën en akkoorden en werk geleidelijk aan naar meer complexe stukken.
 4. Gebruik leermiddelen: Er zijn veel leermiddelen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor het notenbalk keyboard, zoals lesboeken, online tutorials en videolessen. Maak gebruik van deze bronnen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Ze kunnen je helpen bij het leren van nieuwe technieken, het begrijpen van muziektheorie en het ontdekken van verschillende muziekstijlen.
 5. Speel samen met anderen: Het spelen met andere muzikanten is een geweldige manier om je vaardigheden te verbeteren en te leren samenspelen. Zoek naar mogelijkheden om deel te nemen aan jamsessies, muziekgroepen of neem deel aan online gemeenschappen waar je kunt communiceren met andere notenbalk keyboard spelers.
 6. Wees geduldig: Het leren spelen van een instrument kost tijd en geduld. Wees niet ontmoedigd als je in het begin moeilijkheden ondervindt. Blijf gemotiveerd en geef niet op. Met doorzettingsvermogen zul je merken dat je steeds beter wordt in het bespelen van het notenbalk keyboard.

Onthoud dat iedereen op zijn eigen tempo leert, dus wees niet te streng voor jezelf. Geniet van het proces en wees trots op elke vooruitgang die je maakt. Het notenbalk keyboard biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en expressie, dus laat jouw muzikale reis beginnen!

Hoe maak je muziek met behulp van een notenbalk keyboard?

Het maken van muziek met behulp van een notenbalk keyboard is een eenvoudig en plezierig proces. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om aan de slag te gaan:

 1. Leer de noten en hun plaatsing op het keyboard: Het eerste wat je moet doen, is vertrouwd raken met de noten en hun bijbehorende posities op het keyboard. Begin met het leren van de basisnoten zoals C, D, E, F, G, A en B. Op het notenbalk keyboard zijn deze noten meestal gemarkeerd met letters of kleuren.
 2. Lees eenvoudige melodieën af van bladmuziek: Zoek naar eenvoudige melodieën in bladmuziek die overeenkomen met jouw vaardigheidsniveau. Lees de noten af van de bladmuziek en speel ze op het notenbalk keyboard door de juiste toetsen in te drukken.
 3. Oefen ritme en timing: Naast het spelen van de juiste noten is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan ritme en timing. Probeer de melodieën in het juiste tempo te spelen en let op eventuele rusttekens of andere ritmische elementen die in de bladmuziek worden aangegeven.
 4. Experimenteer met akkoorden: Een notenbalk keyboard biedt meestal ook akkoordfuncties. Dit stelt je in staat om meerdere tonen tegelijkertijd te spelen door specifieke toetscombinaties in te drukken. Experimenteer met verschillende akkoorden om harmonieën toe te voegen aan je spel en om te experimenteren met verschillende muzikale stijlen.
 5. Speel met expressie: Een notenbalk keyboard geeft je de mogelijkheid om expressie toe te voegen aan je spel. Experimenteer met het variëren van de dynamiek (harder of zachter spelen), het toevoegen van versieringen zoals trillers of glissandi, en het gebruik van pedalen (indien beschikbaar) om je spel meer diepte en emotie te geven.
 6. Creëer je eigen composities: Naarmate je meer vertrouwd raakt met het notenbalk keyboard, kun je beginnen met het creëren van je eigen composities. Experimenteer met verschillende melodieën, akkoorden en ritmische patronen om unieke muziekstukken te maken die jouw persoonlijke stijl weerspiegelen.

Onthoud dat oefening essentieel is bij het leren bespelen van een notenbalk keyboard. Neem de tijd om regelmatig te oefenen en stap voor stap vooruitgang te boeken in jouw muzikale reis. Veel plezier en geniet van het proces terwijl je jouw creativiteit en passie voor muziek tot leven brengt!

Waarom is het handig om kennis te hebben van de notatie op een notebalek keyboard?

Het hebben van kennis van de notatie op een notenbalk keyboard is handig om verschillende redenen:

 1. Begrijpen van muzieknotatie: Het notenbalk keyboard stelt je in staat om de basisprincipes van muzieknotatie te begrijpen. Door te zien hoe de noten op de toetsen overeenkomen met de noten op de notenbalk, kun je leren hoe melodieën, akkoorden en ritmes worden weergegeven in geschreven muziek.
 2. Sneller leren spelen: In plaats van alleen te vertrouwen op bladmuziek, kun je met een notenbalk keyboard direct zien welke noot je moet spelen. Dit versnelt het leerproces, omdat je minder tijd hoeft te besteden aan het ontcijferen van complexe notatiesymbolen en meer tijd kunt besteden aan het oefenen en spelen.
 3. Zelfstandigheid: Met kennis van muzieknotatie kun je zelfstandig muziekstukken lezen en spelen zonder afhankelijk te zijn van voorgeprogrammeerde melodieën of akkoorden. Dit geeft je de vrijheid om jouw favoriete nummers te spelen, eigen arrangementen te maken en zelfs composities te schrijven.
 4. Communicatie met andere muzikanten: Muzieknotatie is een universele taal die wordt begrepen door musici over de hele wereld. Door kennis te hebben van deze taal kun je gemakkelijk communiceren met andere muzikanten, bladmuziek delen en samenwerken aan projecten.
 5. Muzikale ontwikkeling: Het begrijpen van muzieknotatie op een notenbalk keyboard helpt je bij het ontwikkelen van een goed gehoor, ritmegevoel en muzikale intuïtie. Het stelt je in staat om muziek beter te begrijpen, te analyseren en te interpreteren, wat je zal helpen om een meer veelzijdige en expressieve muzikant te worden.

Kortom, kennis hebben van de notatie op een notenbalk keyboard is handig omdat het je helpt bij het begrijpen van muzieknotatie, sneller leren spelen, zelfstandigheid bevordert, communicatie met andere musici vergemakkelijkt en bijdraagt aan jouw algehele muzikale ontwikkeling. Het opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en verrijkt jouw ervaring als muzikant.

Welke toetscombinaties zijn nodig om bepaalde melodieën te spelen op een notebalek keyboard?

Op een notenbalk keyboard zijn er verschillende toetscombinaties die je kunt gebruiken om bepaalde melodieën te spelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende toetscombinaties die je kunt proberen:

 1. Speel een enkele noot: Druk simpelweg op de toets die overeenkomt met de gewenste noot op de notenbalk.
 2. Speel akkoorden: Een akkoord bestaat uit meerdere noten die tegelijkertijd worden gespeeld. Je kunt een akkoord spelen door meerdere toetsen tegelijk in te drukken. Bijvoorbeeld, voor een C-majeur akkoord kun je de toetsen C, E en G tegelijk indrukken.
 3. Speel een melodie: Om een melodie te spelen, moet je verschillende noten in een bepaalde volgorde spelen. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke muziekstuk dat je wilt spelen. Het is handig om bladmuziek of muzieknotatie te hebben waarop staat welke noten je moet spelen en in welke volgorde.
 4. Gebruik het sustain pedaal: Veel notenbalk keyboards hebben ook een sustain pedaal, waarmee je de klank van de gespeelde noten kunt verlengen. Door het pedaal in te drukken terwijl je de toetsen speelt, blijven de tonen klinken, zelfs nadat je de toetsen hebt losgelaten.

Het is belangrijk op te merken dat specifieke toetscombinaties kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van het notenbalk keyboard dat je gebruikt. Het is altijd een goed idee om de handleiding van jouw specifieke keyboard te raadplegen voor gedetailleerde instructies en om vertrouwd te raken met de functies en mogelijkheden ervan.

Oefening en experimenteren zijn essentieel bij het leren spelen op een notenbalk keyboard. Door verschillende toetscombinaties uit te proberen en bekend te raken met de layout van het keyboard, zul je al snel in staat zijn om melodieën te spelen en je muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen. Veel plezier met het verkennen van de mogelijkheden van jouw notenbalk keyboard!

Wat zijn de voordelen van het gebruik van technologie bij het speler van muziek met behulp van eeen notebalek keyboard?

Het gebruik van technologie bij het spelen van muziek met behulp van een notenbalk keyboard biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Visuele ondersteuning: Het notenbalk keyboard maakt gebruik van technologie om de traditionele bladmuziek visueel weer te geven op het scherm. Dit betekent dat je direct kunt zien welke noten je moet spelen, wat vooral handig is voor beginners die nog niet vertrouwd zijn met de muzieknotatie. Het visuele aspect maakt het leerproces sneller en intuïtiever.
 2. Interactieve leermiddelen: Veel notenbalk keyboards worden geleverd met ingebouwde leermiddelen en educatieve software. Deze tools maken gebruik van technologie om interactieve lessen, tutorials en oefeningen aan te bieden, waardoor je op een leuke en effectieve manier kunt leren spelen. Je kunt bijvoorbeeld stapsgewijze instructies volgen, meespelen met begeleidingstracks of zelfs je voortgang bijhouden.
 3. Opname- en afspeelmogelijkheden: Dankzij technologie kun je met een notenbalk keyboard gemakkelijk je spel opnemen en later beluisteren. Dit stelt je in staat om jezelf terug te horen, eventuele fouten of verbeterpunten te identificeren en zo je spel te verbeteren. Bovendien kun je ook opgenomen nummers afspelen en meespelen, wat handig is voor repetities of om samen met anderen te spelen.
 4. Geluidsopties: Notenbalk keyboards maken gebruik van technologie om verschillende geluidsopties te bieden. Je kunt vaak kiezen uit een breed scala aan instrumentklanken, zoals piano, gitaar, orgel, strijkers en nog veel meer. Dit stelt je in staat om verschillende geluiden en stijlen te verkennen en je spel aan te passen aan jouw voorkeuren.
 5. Connectiviteit: Moderne notenbalk keyboards zijn vaak uitgerust met connectiviteitsfuncties, zoals USB-poorten of Bluetooth. Hierdoor kun je het keyboard aansluiten op andere apparaten, zoals computers, tablets of smartphones. Dit opent de deur naar een hele wereld van muziekproductie en digitale mogelijkheden, waarbij je bijvoorbeeld bladmuziek kunt downloaden, muziek-apps kunt gebruiken of zelfs je keyboard als MIDI-controller kunt gebruiken.

Kortom, het gebruik van technologie bij het spelen van muziek met behulp van een notenbalk keyboard biedt vele voordelen, waaronder visuele ondersteuning, interactieve leermiddelen, opname- en afspeelmogelijkheden, geluidsopties en connectiviteit. Deze technologische functies vergroten niet alleen het plezier en gemak tijdens het spelen, maar helpen ook bij het verbeteren van jouw muzikale vaardigheden en creativiteit.

Waarom is het belangrijk om goed naar muziek te luisteren als je aan het oefnen bent met behulp van eeen Notebalek Keyboard ?

Het is ontzettend belangrijk om goed naar muziek te luisteren terwijl je oefent met behulp van een notenbalk keyboard. Hier zijn een paar redenen waarom:

 1. Ritme en timing: Door naar muziek te luisteren terwijl je speelt, kun je het ritme en de timing van de nummers beter begrijpen en internaliseren. Je kunt de structuur van het nummer volgen en ervoor zorgen dat je op het juiste moment de juiste noten speelt. Dit helpt je om een goede timing te ontwikkelen en in het ritme van de muziek te blijven.
 2. Dynamiek en expressie: Muziek is niet alleen een kwestie van de juiste noten spelen, maar ook van expressie en emotie overbrengen. Door goed naar muziek te luisteren, kun je horen hoe verschillende muzikanten nuances toevoegen aan hun spel, zoals variaties in volume (dynamiek), articulatie en frasering. Dit helpt je om meer expressie in je eigen spel te brengen en maakt je interpretatie levendiger.
 3. Melodieën en akkoorden begrijpen: Het luisteren naar muziek stelt je in staat om melodieën en akkoorden beter te begrijpen. Je kunt horen hoe melodieën zich ontwikkelen, hoe ze worden opgebouwd uit verschillende noten en hoe ze samenwerken met akkoorden. Dit helpt je bij het analyseren van muziekstukken, wat weer kan leiden tot betere improvisatie- of arrangementvaardigheden.
 4. Inspiratie opdoen: Muziek luisteren terwijl je oefent met een notenbalk keyboard kan je inspireren en motiveren. Je kunt nieuwe ideeën opdoen, verschillende genres en stijlen verkennen en nieuwe technieken ontdekken. Het beluisteren van muziek kan je creativiteit stimuleren en je aanmoedigen om nieuwe dingen uit te proberen in je eigen spel.

Kortom, goed naar muziek luisteren terwijl je oefent met een notenbalk keyboard is essentieel voor je muzikale ontwikkeling. Het helpt je bij het begrijpen van ritme, timing, expressie en melodieën, en geeft je inspiratie om te groeien als muzikant. Dus zet die muziek aan, laat de klanken je begeleiden en geniet van het proces van leren en spelen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Related Post